fbpx

Honey Sarajevo Aromatica

Tradita e shitjes së produkteve të mjaltit dhe bletëve në Farmacinë Aromatica Bimore në Sarajevë

Që nga viti 1988, kur hapëm dyqanin tonë të parë në Sarajevë, të quajtur atë më pas, Farmaci Bimore Dr Hasanagic, mjalti i mirëfilltë natyror gjithmonë ka pasur një status të veçantë si pjesë e gamës sonë të produkteve lokale. Do mjaltë vinte drejtpërdrejt nga kosheret dhe nga bletarët që dinim atëherë.
Dr Enes Hasanagic ishte miq me të Niaz Abadzic, një gazetar dhe natyralist i njohur i cili ishte autor i disa librave për bletët dhe mjaltin: "Farmacia e Mjaltit", "Bletët dhe Shëndeti" dhe "Sekretet e Mjaltit të Bletës". Ata gjithashtu punuan së bashku në një seri televizive të quajtur "Të jetosh me natyrën".

Që atëherë, ne kemi qëndruar të vërtetë për bletarët lokalë të Bosnje-Hercegovinës dhe mjaltin e tyre të vërtetë. Farmacia Aromatica Bimore nuk mban ose shet mjaltë të importuar.

Si e zgjedhim mjaltin për të ofruar aromatikë?

Honeydo mjaltë duhet të provohet përpara se të shfaqet në raftet me mjaltë dhe produkte të tjera të bletëve në dyqanin tonë. Bletarët dhe bletarët shpesh vizitojnë dhe para-librin mjaltin më të mirë për të ofruar në Aromatika.
Honeydo mjaltë është në dispozicion për provë dhe provë për të parë vetë cilësinë. Ne gjithashtu lejojmë çdo test të cilësisë së mjaltit në vetë dyqan.

ZGJEDHJE E MADH E PRODUKTET HONY DHE T H NDRMARR INM N IN Lokacionin e ri AROMATIK

Vendndodhja e re dhe një përzgjedhje e re, më e madhe, e produkteve mjaltë dhe bletë cilësore. Vizitoni vendndodhjen tonë të dytë në Gazi Husrev-begova 20, në Baščaršija (E njohur edhe si Rruga Zlatarska). Mjaltë nga Kupres, Grmeč, Strmica, Roško Polje, malet Cincar. Testimi i cilësisë dhe shijes së mjaltit tonë është gjithmonë i mundur. Përveç mjaltit cilësor dhe të testuar, ne gjithashtu ofrojmë pelte mbretërore, propolis dhe produkte të tjera të bletëve.

E dashura boshnjake Sarajevë

Furnizimi ynë me mjaltë nuk është gjithmonë i njëjtë - varet nga sezoni

 • Mjaltë me presion të ftohtë në Hercegovinë Aromatica - Roško Polje
 • Mjaltë hercegovinë midis Aromatica - Roško Polje
 • Aromatica e livadhit me presion të ftohtë Aromatica - deri në 750 metra mbi nivelin e detit nga afërsia e Livno
 • Mjalti me livadh Vrcani Aromatica - deri në 750 metra mbi nivelin e detit nga afërsia e Livno
 • Aromatika e shtypur e ftohtë Aromatica nga mali Cincar deri në 1200 lartësi
 • Mjalti i malit Vrcani Aromatica nga mali Cincar deri në 1200 lartësi
 • Mjalti pyjor i shtypur me ftohje Aromatica - mali i Grmeč
 • Mjalti pyjor i Vrçanit Aromatica - mali i Grmeč
 • Mjalti nga gjemba të ftohtë i shtypur nga mali Cincar (Trnka është një koshere e bërë nga kashtë thekre të endura. Një mënyrë e vjetër e bletarisë pa korniza)
 • Mjalti i presionit të ftohtë Aromatica - mali Cincar
 • Mjalti i akacies Aromatica - Grahovo, mali Strmica
 • Heather mjaltë vrcani Aromatica - Rrethinat e Livno
 • Aromatik me presion të ftohtë me mjaltë Heather - Rrethinat e Livno
 • Mjalti me livadh kolik - këmba e malit Treskavica
 • Mjalti livadh delikate - mali Bjelasnica
 • Mjaltë livadhi Bilić - rajoni i Kupres
 • Mjalti malor Colic - mali i Treskavica
 • Mjalti i Delikut të Malit - Bjelasnica
 • Mjalti i urtë Bilic - Ljubuski, Hercegovina
 • Sage med Barzut - Trebinje, Herzegovina
 • Heather midis Bilic - Ljubuski, Hercegovina
 • Barzut - Trebinje, Hercegovinë
 • Mjalti i Maleve Amidze Suleiman - Mali i Rumanisë (sasi e kufizuar, 120 deri 200 kilogram në vit)
 • Mjalti i gështenjës Haris Redžić - rajoni Sanski Most
 • Mjalti i limonit Delic
 • Mjalti pyjor Delić
 • Mjalti pyjor Bilic
 • Acacia mjaltë Colic
 • Mjalti i akacies Delik
Emisioni TV Zona Shëndetësore. Vizitimi i bletarisë Selvira icoliç në Malin e Treskavicës

Mjalti si ilaç dhe burim i forcës dhe jetës

Mjalti në Bosnjë dhe Hercegovinë nuk është thjesht një artikull ushqimor. Ky produkt i çmuar i bletëve mban një vend të veçantë në jetën e çdo banori. Statusi mitologjik dhe madje edhe shpirtëror i mjaltit në rajonin tonë vjen nga vlerat e tij medicinale dhe përdorimi që nga kohërat e lashta. Pothuajse nuk ka ndonjë sëmundje apo problem shëndetësor kur mjalti ose produktet e tjera të bletëve nuk kanë aplikimin e tyre.
Fatkeqësisht, kërkesa dhe kërkesa e lartë për mjaltë ka sjellë në treg sasi të mëdha të mjaltit të falsifikuar dhe me cilësi të dobët. Ky nuk është rasti vetëm në Bosnje dhe Hercegovinë, por në të gjithë botën. Kjo është arsyeja që në Aromatika ne ofrojmë vetëm mjaltë nga bletarët vendas dhe të provuar.

Nëse nuk e dinit ... Disa fakte për mjaltin

 • Mjalti i vërtetë kristalizohet, domethënë, kalon nga lëngu në i ngurtë. Shprehja e zakonshme për këtë fenomen, "mjalti është bërë sheqer", sugjeron që një mjaltë e tillë nuk është më e mirë, gjë që nuk është e vërtetë. Kristalizimi është një proces normal në pothuajse çdo mjaltë.
 • Kështu, mjalti i kristalizuar është i së njëjtës cilësi me atë që nuk kristalizohet.
 • Mjalti i kristalizuar mund të bëhet i lëngshëm përsëri duke u ngrohur, por mund të humbasë efektin e tij shërues nëse temperatura e shkrirjes është shumë e lartë.
 • Mjalti nuk duhet t'u jepet fëmijëve nën një vit.
 • Mjalti nuk ka nevojë të nxehet mbi 40 ° C (104 ° F). Kur nxehen, enzimat medicinale humbasin.
 • Pasterizimi i mjaltit është, për ta thënë thjesht, i pakuptimtë. Aromatica nuk shet mjaltë të pasterizuar.
 • Mjalti ka një jetë kohëzgjatje shumë të gjatë. Reportedshtë raportuar se amfora janë gjetur në Egjipt me mjaltë 2000 ose 3000 vjet ende në përdorim.

Një këshillë e vogël nëse nuk jeni adhurues i mjaltit të kristalizuar

Përmendëm më herët se kristalizimi i mjaltit është një proces normal dhe nuk dëmton cilësinë e mjaltit. Disa mjaltë kristalizohen më shpejt dhe disa më ngadalë. Për shembull, mjalti i urtë do të kristalizohet më ngadalë se mjalti me livadh.
Tofarë duhet të bëni kur kristalizohet mjalti?
Shtë e zakonshme që mjalti të ngrohet derisa të shpërndahet dhe të kthehet në gjendje të lëngshme. Kjo metodë do të bëjë punën, por mjalti i ngrohur mbi 40 ° C (104 ° F) do të humbasë vetitë e tij shëruese. Plus, ajo ndoshta do të kristalizohet përsëri pas një kohe.
Bëni të ashtuquajturin mjaltë kremoze!
Procesi është i thjeshtë. Transferoni mjaltin e kristalizuar nga kavanoza në një enë miqësore me mikser. Xhami do të ishte ideal, por mund të përdorni edhe plastike. Nëse mjalti është shumë i fortë, copëtojeni pak dhe zbuteni me një lugë. Pastaj përzieni atë me një mikser me shpejtësi të ulët. Pas një kohe, mjalti do të kthehet në gjendje kremoze. Thuaj, do të jetë si Nutella. Në këtë proces, mjalti do të shkëlqejë shumë, në disa raste plotësisht zbardhues.
Kthejeni atë në kavanoz origjinal. Ju keni mjaltë të mrekullueshëm që nuk është as shumë i lëngshëm dhe as i fortë. Ideale për përhapje në bukë ose shuplaka gjithmonë popullore dhe e pashmangshme nga një lugë.