Hypertea čaj, laži, obmane i visoke cijene

Hypertea čaj potražnja izazvana lažnim doktorima

Već neko vrijeme, u našim biljnim apotekama Aromatica u Sarajevu, ljudi nam pokazuju slike Hypertea čaja i pitaju imamo li ga u ponudi.

Kao herbalista, a i kao trgovac, zainteresovao sam se za proizvod i odlučio da vidim šta je sastav, ko je distributer i po kojoj cijeni ga mi, kao biljna apoteka, možemo dobiti za naše klijente.

I pored detaljne istrage na Google i ostalim internet portalima, nisam mogao naći konkretan odgovor ni na jedno od gore pomenutih pitanja.

Za Hypertea čaj nije moguće naći ime proizvodjača, ime distributera, konkretan sastav niti način kako naručiti ovaj proizvod za naše biljne apoteke.

Poslije još detaljnijeg pretraživanja Hypertea čaja, bilo mi je jasno zašto.

Lažni doktori koji preporučuju Hypertea čaj

Kompletna fama oko Hypertea čaja dolazi od lažnog predstavljanja nepostojećih doktora koji hvale ovaj proizvod, izmišljenih fakulteta i drugih naučnih institucija koje su navodno ispitale sastav ovog čaja i velike liste nepostojećih “zadovoljnih korisnika Hypertea proizvoda”.

Na jednom od takvih sajtova, pominje se izvjesni dr Radovanović koji navodno ima 106 godina, a osjeća se kao da mu je 60. Fotografija doktora Radovanovića je fotografija profesionalnog modela i čitav niz fotografija iste osobe se može kupiti na web stranicama koje prodaju takozvane stock fotografije.

Drugi zvanični sajt koji nudi Hypertea čaj protiv visokog krvnog pritiska prikazuje sliku doktora Filipčevića koji je izvršio 100 hiljada operacija na mozgu. Vrlo produktivno, jer dr Filipčević izgleda kao osoba u svojim kasnim četrdesetim. Ako se malo pozabavite matematikom ispada da ovaj doktor obavlja jednu operaciju na mozgu svakih desetak minuta svoga radnog vremena.

Šta druge web stranice i portali kažu o Hypertea čaju i lažima koje ga okružuju?

Dalje istražujući, naišao sam na web stranicu fakenews.rs koja je još dublje ušla u istraživanja ove prevare. Evo šta oni kažu o ovom doktoru:

“Dr Goran Filipčević, u reklami je predstavljen kao profesor, neurohirurg i šef odeljenja za vaskularnu hirurgiju na, u Srbiji nepostojećem, Univerzitetu za medicinu i farmaciju. Fotografija koja u reklami ilustruje postojanje dr Filipčevića zapravo prikazuje ginekologa, člana ruske Akademije nauka i umetnosti i osnivača privatne Klinike za majku i dete u Rusiji.”

Kompletan tekst o ovoj marketinškoj prevari sa FakeNews.rs možete pročitati na njihovom web sajtu. Zdravstvene institucije demantuju povezanost s „čudotvornim čajem“ | FakeNews Tragač

Prenosimo i dio teksta o Hypertea čaju I sa web stranice zaštitnikpotrošača.rs 

“Izmislili su dr Milojka Tanasića, kome su za svaku državu dodelili neko drugo ime, kako bi promovisali “čudotvorni napitak”, i za to koriste sliku umrlog američkog ljekara.

Da sve bude još gore, slika ovog čovjeka krasi reklame ovog proizvoda namenjene za tržišta još minimum šest zemalja, između ostalog Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Bugarske… U svakoj od njih on je predstavljen kao vrsni domaći stručnjak, pod nekim domaćim imenom i sa podjednako prevarantskom pričom. Tako se, na primer, u Rumuniji on zove doktor Klajd Batler, doktor Bradić je u Hrvatskoj, dr Drahokoupil u Mađarskoj…”

Kompletan tekst https://zastitnikpotrosaca.rs/zastitnik/vesti/537732/pokojni-doktor-reklamira-hiperti-ovako-prevaranti-uvaljuju-preparat-skidanje-pritiska

Ako samo malo obratite pažnju i analizirate napisana iskustva korisnika, iz prvih par rečenica možete vidjeti da to nisu pisali stvarni korisnici.

Nekoliko web stranica reklamira ovaj proizvod i skoro sve tvrde da su zvanične i jedine stranice na kojima se ovaj proizvod može naručiti.

Ista grupa prevaranata stoji i iza sljedećih proizvoda. Šablon reklame i prevare je identičan.

Prostamid – Čaj za prostatitis

Parazol – Čaj za parasite I bakterije u stomaku

Diatea – Čaj za diabetes

itd…

Pouzdane alternative Hyperetea čaj

Ramslin kapi su ekstrakt divljeg bijelog luka sremuša. Pored regulisanja krvnog pritiska, snižavaju visok holesterol i trigliceride. Alicin koji je glavni sastojak Ramslin kapi je najjači prirodni antibiotik i djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica. Odobren od ministrastva zdravlja Srbije, Hrvatske, i Kanade. Pouzdan, ispitan i registrovan proizvod.
Više informacija na Ramslin web sajtu.
Narudžbe za Bosnu i Hercegovinu na web shopu.

BosnianArabicEnglishFrenchGermanTurkish